В света на бизнеса всеки  заплаща в две монети: парични средства и опит. Вземете първо опит, парите ще дойдат.Измени своя живот с OrgaNice - научи за възможностите да живееш така, както винаги си мечтал!


 

 

Защо боледуваме

„Моето” мнение за болестите и здравето

Чуйте мнението на специалиста в областта на здравето храненето - Исак Леви.

 

Защо боледува съвременният човек? Как да се лекуват болестите?

 

Милиони учени търсят отговора на тези въпроси...

 

Отговорът на горните въпроси е заложен в самата природа на човека! Той е „програмиран” да се самовъзстановява и самолекува! Най-простото доказателство е известно на всеки – порязваме се и раната зараства сама. Съвременният човек се нуждае от въздух, храна и вода, както и от движение, топлина, светлина, секс, социална среда...Но клетките на съвременния човек са в „ненормални” условия. Не им достигат ежедневно основни вещества, затлачени са от продукти на метаболизма, храната е некачествена, непълноценна и небалансирана, увреждат ги свободни радикали. Това се причинява от: екологичната обстановка, радиацията, от пълните с нехранителни вещества храни, в които липсват много от необходимите хранителни вещества... И от химията, която лекарствата вкарват в тях! А стресът и динамиката на живот „изгарят” и без това недостигащите полезни вещества и довеждат до сривове и уж „внезапно възникнали” болести.

Т.е. метаболизмът на клетките е нарушен и това е основната причина за всички болести!

 

Стотици милиарди „долари” се влагат за научни изследвания...Създават се несметно количество нови лекарства...А болестите реално не намаляват, все повече хора биват поразени от най-страшните и смъртоносни инсулт, инфаркт, рак,...както и от диабет, хипертония, алергии, астми, депресии, хронична умора...Все по-млади хора и дори деца се разболяват от болести, които доскоро се считаха за присъщи на възрастните хора...Болниците и поликлиниките са пълни с хора, търсещи здравето не на правилното място...И аз бях такъв 33 години! Робувах на създадените в голяма степен „фалшиви” авторитети на лекари, доценти, професори, част от които „ровят” в някаква тясна научна област, хабилитират се и публикуват неща, които сами по себе си са верни и вероятно в някаква степен - ценни, но не допринасят особено за ИСТИНСКОТО здраве на хората...Тези си твърдения подкрепям с достатъчно факти по-долу.

 

А клетките се нуждаят само от градивни хранителни вещества и кислород, от чистота, защита и баланс. Абсолютно не се нуждаят от химични лекарства!

 

След над 15 години изучаване на въпроса, смея да твърдя (а това всъщност е мнението на сериозните учени, не ”зомбирани” от фармацията), че ако всеки ден всяка клетка получава необходимите хранителни вещества (витамини, минерали, амино и мастни киселини...) в балансиран вид и задъжително натурални (!), то практически няма да има болести (това, разбира се, не е 100% вярно, но е вярно поне 90%!). Т.е. Дори генетично заложените болести или няма да се проявят, или ще се появят по-късно и в по-слаба форма.

 

 

Как подхожда медицината към болестите и здравето? Медицината е нужна и важна наука, фармацията – също...Но в последните около 200 години, фармацията се превърна в не съвсем чист бизнес (да не използвам по-силни епитети, следващи логично от многобройните публикации по темата). Целта й видимо се измести от истинско подпомагане на хората, към максимални печалби от болестите им. Дори да са известни причините на дадено заболяване (а аз ясно ги пиша неведнъж тук), фармацията създава химични лекарства, чиято цел е само да потушат симптомите на следствията на болестта. А не да премахнат причните за нея и да ги ликвидират... И обучава лекарите именно на този подход. ЗАЩО? Защото този подход дава възможност да се произвеждат милиони видове нови лекарства, които се патентоват и носят печалби...Защото така хората стават заложници на фармацията и нейни доживотни клиенти, а лекарите – узаконени платени дистрибутори на лекарства. Защото докато пациентите пият лекарството (най-често – няколко), за да не чувстват симптомите (а не да се лекуват истински!), те първо постепенно си навличат нови болести (вижте листовките на лекарствата) и второ, само „замазват” симптомите и щом спрат лекарството, те се появяват отново...Защото причините за болестта на са премахнати! И така им се внушава, че трябва да пият лекарствата завинаги! Така Европейската и Американската медицински школи обявяват много болести за нелечими – хипертония, диабет, алегрия, астма, псориазис, витилиго...и много други. Решението на тези школи е: лекарства до гроб и все повече, защото болестите в такъв човек се увеличават и задълбочават непрекъснато...Чудесна позиция за огромни печалби от 7 милиарда „заблудени” хора! Ето реалните мисли на фармацевтичните босове: „Нашите печалби са за сметка на Вашето здраве и пари” – прочетено в Интернет наскоро...Междувременно в света има още десетина медицински школи, които ползват главно (дори „само”) природни средства и постигат като цяло много по-добри резултати...Хората са толкова силно „моделирани”, че след като ходят години по какви ли не лекари, доценти, професори, у нас и в чужбина, за да търсят лек за някаква болест, а и похарчват цели състояния за това и нямат ефект, когато им се предложи природна, истинска алтернатива, задават въпроса „А Вие лекар ли сте?”. Трагична, пагубна заблуденост...

 

А КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ?

Отговорът е очевиден! Щом всички болести се причиняват от нарушения в метаболизма, значи за да се справим с болестите, той трябва да се оправи! Всички болести са всъщност една! Клетките не функционират правилно, защото не са добре нахранени, защитени, очистени и балансирани. Оттам се нарушава здравето им, както и на органите и системите в организма. Т.е. ИСТИНСКОТО лекуване може да стане само с натурално хранене (всъщност то е дохранване), а не с химични вещества (лекарства). А за „пожарно” лекуване – когато нещата са много напреднали – тогава медицината е супер-нужна!

 

От 15 години стъпка по стъпка проумявам тези неща, оттърсвам се от дълголетните комерсиални внушения на медицината и фармацията...А едва вчера чух професор- завеждащ кожна клиника в голяма наша болница, да съобщава „голямо” ново разбиране сред лекарите - че псориазисът не е само кожно заболяване , а е системно – т.е. на целия организъм...Което е абсолютен факт за мен и много по-просветени лекари и нелекари от десетки години...А как лекува медицината псориазиса? С кортикостероиди – мазила и др...И така – почти всички болести...Това е път към болест, а не към здраве!

 

Пътят към здравето се нарича „дохранване” на клетките! Това е от над 30 години необходимата вече роля на БАД (биологично-активните добавки)! Още по-жизненоважна е тази роля днес, в края на 2013 година! Остава само да разберете как да избирате добавки, защото невежеството в тази сфера е точно толкова голямо, колкото и в досега разискваната.

 

Исак Леви, специалист по дохранване на клетките, лицензиран участник в „Междукултурното изследване качеството на живот и храненето” на населението в света, съвместно със СЗО. Skype: leadervip, GSM 0887650942

 

София, 05.12.2013 г.

Задать вопрос
  • Проверка на человечность:
    подвиньте ползунок в серую зону
Нравится
Добавить в Facebook
Добавить в ВКонтакте
Добавить в Twitter
Добавить в Одноклассники
Поделиться в Мой КругДобавить в Mail.ru
Опубликовать в Blogger.com
Опубликовать в LiveJournal