В света на бизнеса всеки  заплаща в две монети: парични средства и опит. Вземете първо опит, парите ще дойдат.Измени своя живот с OrgaNice - научи за възможностите да живееш така, както винаги си мечтал!


 

 

Ден на съня

Qol klub

 

Знаете ли, че, 15 Март е обявен на  Ден на съня!

 

15 Март е обявен от Световвната здравна организация за Ден на съня и това не е случайно- През последните няколко години, безсънието е най-срещаното заболяване.

 

 

Средно всеки човек прекарва една трета от живота си в сън. По време на сън, тялото  възстановява изразходваната си енергия и се подготвяза ежедневната си дейност. По време на сън, се наблюдава минимално ниво на мозъчна активност и намалена реакция. Ето защо един здрав човек след сън се събужда с чувство на свежест и прилив на сили.

Но проблема е тук, че не всички хора имат спокоен сън. Бързото темпо на живот, стресиращите ситуации в ежедневието, допринасят за това.

 

Според статистиката:

• Половината от възрастното население страда от нарушения на съня. 
• 10% на хората, са изложени на безсъние. 
• повече страдат от безсъние  възрастните хора и жените. 
• увеличава се  броя на деца и юноши, страдащи от нарушения на съня. 
• по-голямо  оплакване от безсъние има при  творческите  професии , като адвокати и учители.

 

Безсъние: Да броите овце или просто да броим?

Безсъние и сънливост – и двете имат отрицателно въздействие върху настроението. Човек става раздразнителен, оттекчителен, забавя се реакцията и се влошава паметта. Но лошо настроение - това не е толкова зле. Често лошия сън може да стане трамплин за бъдещето на инсулт, инфаркти, хипертония, затлъстяване, деменция и други сериозни заболявания. Експерти твърдят, че липсата на сън не само намалява енергийната ефективност, но също така води до нарушения на нервната система - тъй че сънят помага на мозъка да се отървете от всички излишни, "почистване" с нервни връзки нежелани протеини. Оттук следва и проблема с тежестта на главата, след като се събудите, липса на бодрост мозъка не почива, целите не са постигнати, и следователно не се чувствате добре като цяло.

За да спите добре, за да имате спокоен и здрав сън ще ви помогне уникалното естествено успокоително

на Vision - МистикТой има мек седативен ефект, успокоява нервната система, отпуска и увеличава фаза на съня, облекчава кошмарите сънят става  по-дълбок и по-спокоен, намалява чувствителността към светлина и шум. Вече няма да се чувства тази слабост сутрин, а ще бъдете в състояние на бодрост и свежес, пълен с енергия и тонус

 

 

 

Проблеми със съня

Въпреки това, съня е много деликатно нещо – както може да бъде недостатъчен, така може дабъде и излишен. И това също е проблем и риск, когато постоянно ти се спи.

И рисковете са приблизително същите като тези на липсата на сън: затлъстяване, диабет, депресия, главоболие, сърдечни заболявания. , Така че нормалният здравословен сън - е, преди всичко, една мечта за  мярката. Според учените, идеалното количество сън за възрастни е 7-8 часа на ден.Някои експерти смятат, че жените се нуждаят от допълнителен час сън, защото те са по-емоционални. Деца като  нормално  трябва да спят най-малко 10 часа в денонощието. Получаване на достатъчно сън може да намали симптомите на вниманието разстройство дефицит хиперактивност и подобри поведението.

Стрес, претоварване, чувство на неудовлетвореност - всичко това се отразява  неблагоприятно на нервната система, а оттам и качеството на съня. В борбата с повишена раздразнителносттаи безсънието ще помогне Пакс + форте, мощен анти-стрес комплекс. Той не само елиминира тревожност и безпокойство, но също така  запълва необходимия резерв от витамини, които се изгарят със стреса  и напрежението. В допълнениеVision Пакс + Форте и Антиокс+ дават  е чувство на спокойствие, без да жертвате производителността.

.

Десетте заповеди на здравословен сън

 

-          Постарайте се да имате един и същи час на заспиване и събуждане

-          Ако имате навик да спите през деня, то това не трябва да е повече от 45 мин.

-          Избягнайте прекомерната употреба на алкохол поне 4 часа преди сън.

-          Избягвайте кофеин 6 часа преди лягане – кафе, шоколад, чай, много видове безалкохолни.

-          Избягвайте тежки храни,пикантни и сладки преди сън, най-малкото 4 часа преди това

-          Правете физически упражнения редовно, но не и преди сън.

-          Леглото трябва да бъде удобно.

-          Спете в проветрено помещение и в комфортна температура.

-          Премахнете всички дразнещи звуци и много малка светлина.

-          Спете в отделно помещение и не го превръщайте в гостна , кабинет или игрална зала.

 

 

PS: Приятели,не чакайте проблема да се задълбочи, а вземете бързи и неотложни мерки. Дайте спокойствие на себе си, като се дарите със здрав и спокоен сън. Потърсете човека, който ви е дал тази информация и нека той бъде Вашия консултант.

 

PSS: Или вече имате желание за това? Поръчайте веднатга тук: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Живота на човек се дава  веднъж, но шанс да възстанови здравето си, човек има винаги!

 

 

 

e-mail:
имя:
Задать вопрос
  • Проверка на человечность:
    подвиньте ползунок в серую зону
Нравится
Добавить в Facebook
Добавить в ВКонтакте
Добавить в Twitter
Добавить в Одноклассники
Поделиться в Мой КругДобавить в Mail.ru
Опубликовать в Blogger.com
Опубликовать в LiveJournal